Elektroniczna wiza do Kanady

Uzyskanie wizy do Kanady w żadnym wypadku nie jest zadaniem bardzokłopotliwym, jakby to mogło wydawać się za pierwszym razem. Poniższy materiał to doskonała oferta dla większości osób, które w najbliższym okresie chcą wybrać się do Kanady, lecz nie posiadają podstawowego doświadczenia jak uzyskać wizę.

O czym trzeba pamiętać? – Kanada wiza
W pierwszej kolejności trzeba nadmienić o fakcie, iż wiza do Kanady> jest konieczna nie tylko w przypadku przylotu do tego ślicznego państwa, jak w ciągu podróży tranzytem. Polacy, którzychcą odwiedzić Kanadę jedynie w celach turystycznych nie potrzebują standardowej wizy. W Obecnie niezbędny jestwyłącznie dokument eTA (electronic Travel Authorization), który można otrzymać online, bez potrzeby wychodzenia zmiejsca zamieszkania.

eTa do Kanady przez internet

Otrzymanie dokumentu eTA zajmuje dokładnie kilkanaście minut a co najistotniejsze wszystko możesz spełnić za pośrednictwem Internetu. Elektroniczna wiza Kanada jest w takim przypadku olbrzymią ekonomizacją czasu, gotówki i znacznych nerwów. By zdobyć wymagane dokumenty trzeba wypisać specjalny wniosek, który, można wyszukać na stronie etacanadaonline.com/pl/. Wniosek można wyszukać również na stronie ambasady Kanady, ale niestety dający się wykorzystać jest tam jedynie w języku angielskim i francuskim. Po wypisaniu wniosku należy udzielić odpowiedzi na kilka prostych pytań (np. czy byliśmy oskarżeni, czy mieliśmy relacje z ludźmi cierpiącymi na gruźlicę itp.). Do uzyskania dokumentu eTA wymagany jest paszport oraz mejl, na który uzyskamy dokument eTA.

Ile zapłacę za eTA?

eTA do Kanady to kwota blisko 31 zł (7 dolarów kanadyjskich). Ceny wolno oczywiście w praktyczny sposóbzrealizować internetowo za pomocą karty kredytowej. Pamiętać należy również o tym, że za pomocą eTA możemy w Kanadzie przebywać maksymalnie do 6 miesięcy. Należałoby nadmienić również o tym, że dokument aktualny jest przez okres 5 lat od momentu wyrobienia. Podróż odbywa się jedyniena podstawie paszportu, dlatego nie ma konieczności printowania otrzymanego e-mailem dokumentu.

eTA do Kanady

Elektroniczną wizę wolno zapisać online tylko jeden raz,poszczególnej osobie. W praktyce implikuje to, że 5-cio osobowa rodzina podróżując do Kanady musi wypełnić formularz pięć razy. Jak nadmieniono powyżej wiza jest aktualna tylko przez 5 lat, lecz jeżeli nasz paszport wcześniej straci ważność, tosamoczynnie wiza także przestanie obowiązywać. Czas otrzymywania elektronicznej wizy zajmuje tradycyjnie od 1 do 3 dni. W trakcie wyrabiania dokumentu eTA nasz paszport musi być obowiązujący co najmniej 180 dni po dacie ukończenia podróży.